2018. július 11., szerda

Nagybani-Árlap - Piatnik - c. 1940


"Piatnik Nándor és Fiai" 1940-es "Nagybani-Árlap", amely tartalmazza az akkor forgalomba került paklik adatait, pontos sorszámukat is.
-
Borító külső oldal



Borító belső oldal, céginformációk, árlap érvényesség
-
Bal oldalon a borítón feltételként szerepel, hogy legalább 6 játék (pakli) megrendelése esetén érvényesek az árlapban feltüntetett árak.



A következő két oldalon Whist, Poker (Rummy), Piquet, Magyar kártya (Helvét) típusok, "Kártyafaj", "Kártya nagysága centiméterben kifejezve" (magas, széles), "Alapárak" és "Adóbélyegzős árak" (Tucatonkénti - Pengő és fillér) találhatóak meg



Lásd fejléc



Az utolsó előtti oldalon szerepelnek a "Különfélék" - ide tartoznak a "Vetőkártyák", "Fekete Péter", "Gottscheer", "Quitli", "Betükártyák" és az "Esparentó" típusok -, valamint a "Tarok 54 lap" és "Tarok 42 lap" verziók.
-
A hátsó belső borítón pedig "Megjegyzés" felirat alatt találjuk felsorolva a tucatonkénti bélyegilletéket, az aranysarkok árait fényűzési adóval együtt, illetve az "Arany széllel fényűzési adóval együtt" típus költségeit, valamint hogy vászonpréselt  verziók milyen kártyafajokból elérhetőek adott felár mellett.



Hátlapon Piatnik védjegy


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése